Књига гостију / Guestbook

Poštovani posetioci Žikišon bloga na ovoj stranici možete napisati Vaše utiske, predloge i kritike.
Unapred hvala!

Dear visitor Zikison blog, on this page you can write your thoughts, suggestions and criticisms.
Thank you in advance!

2 реаговања на Књига гостију / Guestbook

 1. Zoran Plavšić каже:

  Mnogo pozdrava za sve urednike i saradnike Žikišon bloga. Žikišon je objavljivao nekoliko mojih aforizama koje sam poslao kao i satiričnu priču Čovjek sa urođenom foteljom (guzicom). Nadam se da ću i dalje sarađivati sa Vama.
  Jedno pitanje. Da li će Žikišon da nastavi sa radom?
  Drugarski pozdrav od Zorana Plavšića iz Novog Grada

  • Gl. Odg. Urednik каже:

   Poštovani Zorane, hvala na pozdravima i drago mi je što se interesujete za dalji rad Žikišona. Žikišon je od časopisa prerastao u blog iz mnogo razloga.

   Prvo, vremenski je nemoguće i umno i fizički istovremeno raditi na dva časopisa iste tematike – SatirArt i Žikišon, a i sam tempo obimnog nedeljnog izlaženja, koji je bio nametnut sa Žikišonom, nije bio realan da bi se stalno održavao neki određeni kvalitet i da bi to u adekvatnoj meri bilo propraćeno na pravi način od običnih čitalaca i posetilaca. Ipak je satira specifična forma i zahteva malo više prostora u njenom konzumiranju. Treba ponekad doći i do daha. Iako je Žikišon izlazio nedeljno ipak je objavljivanje neke informacije u bilo kom trenutku, bez uslovljavanja terminom izlaženja, neuporedivo efikasnije i dinamičnije na ovako organizovanom blogu.

   Drugo, ovakav blog daje urednicima mnogo vremenskog prostora svojim tehničkim mogućnostima, a samim autorima pruža mnogo bolji uvid u objavljene radove. Dok svima koje interesuje sve ono što je na blogu objavljeno pruža mnogo bolje snalaženje, mogućnost brze pretrage, komentarisanja, ocenjivanja članaka i još niz detalja. Sve ono što zahteva savremeni internet ako već težimo ka tome, čemu je Žikišon sa Mazosom i težio ali na jedan po mom mišljenju neproduktivan način. Sve ovo će itekako doći do izražaja kako blog bude bivao sve obimniji.

   Inače, Žikišon blog je još uvek u razvoju, formira se urednička ekipa, pokreću se rubrike od kojih su neke već započete, tako da će biti prostora za sve ono što je interesantno u satiri, humoru, karikaturi i stripu, naravno uključujući tu i sveže autorske radove. Pored svega toga radim na redizajnu samog web sajta zikison.net, gde će biti obuhvaćeno stvaralaštvo Živojina Pavlovića Žikišona i Zorana Matića Mazosa.

   S druge strane časopis SatirArt (artija.net, satirart.artija.net) je bio i ostaće retro, sa mesečnim izlažanjem, nenametljivo, sa prepoznatljivom osobinom objavljivanja autorskih radova bez ikakvih vesti, obaveštenja, prikaza i dr. Tako da ko želi i takvo okruženje ima izbora.

   Raspisah se, ali ovo Vaše pitanje mi je taman dobrodošlo da iskažem neku svoju viziju koju sam imao sa blogom u okviru web sajta artija.net i pre nego što nas je Mazos prerano napustio. Mislim da sam sada dao odgovore na pitanja i svima koje je interesovalo šta i kako dalje sa Žikišonom.

   Zorane, želim Vam puno kreativnosti u stvaralaštvu i ugodne trenutke na blogu i gore pomenutim web stranama.

   Prijateljski pozdrav,
   Vladica Milenković
   glavni i odgovorni urednik

Оставите одговор