Причињавање: Промене

Александар Чотрић– Ако Марко дође уместо Јанка, Јанка ћемо да преместимо на Марково место.

– И шта смо онда урадили? Ништа, све остаје исто. Зато ја мислим да је много боље да Марко иде Рајково место, а да Рајко замени Јанка.

– Еј, бре, људи, зашто сте толико неозбиљни? Мислите да ће неко да вам верује да заиста нешто мењамо ако правимо такву кадровску комбинаторику. То је сјаши Курта, да узјаше Мурта. То што обојица предлажете је чиста формална и козметичка промена. Суштинска промена је једино да Рајко замени Марка, који би у том случају мењао Јанка.

– Дозволите и мени да кажем коју. Одбијам с индигнацијом да учествујем у оваквом кадровисању. То су промене с циљем да се ништа не промени. Нама су потебне свеобухватне, системске и суштинске реформе. Морамо да причамо озбиљно на ову тему. Зато имам конструктиван предлог. А то је да Јанко мења Рајка, који ће ускочити на Марково место. Само ово је велика промена на боље коју народ од нас очекује.

– Полако, полако – покушавао је премијер да стиша узбуркане страсти међу члановима кабинета – имам и ја нешто да кажем. Ваша дискусија је јалова и не води ка решењу. Ја имам конкретан предлог. А то је да Марко остане на Марковом месту, Јанко на Јанковом, а Рајко на Рајковом.

– Извините, а у чему је та најављена епохална промена? – питао је заменик премијера.

– У томе што смо обећали промене, а сад од тога одустајемо. Променили смо се, и то из корена!

© Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.