Међународни фестивал хумора, сатире и карикатуре „Пијанец 2016“

Међународни фестивал хумора, сатире и карикатуре „Пијанец 2016“У Делчеву, у Македонији, у суботу 30. јула 2016. године биће одржан Међународни фестивал хумора, сатире и карикатуре „Пијанец 2016“, четврти по реду.

Богата фестивалска понуда почиње у 18.30 часова када ће у Градском парку бити отворена колонија карикатура на којој ће се уметници из Делчева представити својим радовима на тему „Пази, човек!“. Колонију ће водити истакнути македонски карикатуристи Јордан Поп Илиев и Миро Георгиевски и гост из Бугарске Јовчо Савов. У току дешавања у Градском парку посетиоци моћи да погледају ретроспективну изложбу карикатура „Пијанец 2012-2016“.

На истом месту у 20.30 часова започеће традиционално „Вече хумора и сатире“ на коме ће учествовати сатиричари из Србије: Владица Миленковић, Горан Радосављевић, Игор Браца Дамњановић ДИБ и Душан Ђорђевић, а из Македоније: Васил Толевски, Миле Ђорђијоски, Витомир Долински и Јане Атанасов, а том приликом биће уручена и признања са прошлогодишњег конкурса фестивала на тему „Пази, човек!“.

Међународни фестивал хумора, сатире и карикатуре „Пијанец 2016“

Учесници Међународног фестивала хумора, сатире и карикатуре „Пијанец 2016“ по виђењу Кети Радевске

За крај дешава у Градском парку предвиђено је представљање Алманаха афористичара „Делчевска кукурикања 2“ (Делчевски кукуригања 2) у коме су заступљени учесници овогодишњег фестивала.

Наставак фестивала одвијаће се у Спомен дому АСНОМ од 21.30 часова када ће бити отворена велика изложба карикатура познатог барда македонске карикатуре Јордана Поп Илиева, добитника награде за посебан допринос развоју македонске карикатуре, који ове године слави 50 година од објављивање своје прве карикатуре.

Након отварања изложбе биће представљене и две књиге илустрованих афоризама, и то збирка афоризама „Време је најбољи судија“ Милета Ђорђијоског, коју је илустровао Јордан Поп Илиев, и прва илустрована антологија еротских афоризама најбољих афористичара из Србије, Републике Српске, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Русије и Пољске, коју је илустровао Миро Георгиевски.

Организатор фестивала је Општина Делчево уз финансијску подршку Министарства културе Републике Македоније.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.