Причињавање: Резултати

Александар Чотрић– Дуговања јавним предузећима су енормна. Више од четири милиона људи није на време платило струју, воду, телефонске услуге, одношење смећа – започео је премијер састанак са директорима јавних предузећа.. – На састанку који смо одржали прошле недеље наредио сам да се предузму ригорозне и хитне мере против дужника, па тражим извештаје шта је предузето.

– Ми смо против оних који више година не плаћају струју предузели оштре мере – први се за реч јавио директор Електропривреде. – Први корак је искључење струје. Други је да им се, на име дуговања, одузимају технички апарати, пошто им без струје ионако ничему не служе. Највећим дужницима се плене куће и станове, а онима који немају у власништву ни једно ни друго, одузимају се кревети, столови, столице, есцајг, наочари, лекови, средства за хигијену, чарапе и гаће.

– А шта сте урадили ви у области јавног превоза? – питао је премијер челника највећег транспортног предузећа.

– Од пре неколико дана у аутобусе улазе специјалне јединице командоса у маскирним униформама. Они својим џиповима „хамерима“ блокирају аутобусе, опкољавају возила, улазе у њих кроз прозоре и отворе на крову. Све путнике легитимишу – реферисао је министар. – Ако неко пружа отпор, шаљу га у ургентни центар, а оне које затекну без карте, приводе судији за прекршаје који их шаље директно у затвор.

– Шта сте предузели ви у водоводу? – премијер је погледао према првом човеку јавног водовода.

– Прекидамо довод у зградама у којима станари не плаћају рачуне. У једном солитеру где смо то урадили избио је јуче пожар и изгорело је шест спратова. То ће им бити добра опомена за убудуће. Сада неплатише иду на реке и доносе воду у кофама и кантама, а неки су почели да копају бунаре.

– Нека их, нека копају! – прокоментарисао је премијер.

– Какве је то дало резултате – упитао је министра финансија.

– Резултати су велики. Могу да се виде, а могу и да се чују.

– Како то мислите, да се чују? – премијер је подигао леву обрву, накривио је главу и оштро погледао у министра.

– Министар је без речи устао, пришао прозору, отворио га и руком показао на реке љутитих демонстраната који су захтевали хитну оставку владе.

© Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.