Promocija knjige „Bravure duha“ u Podgorici

U utorak 31. maja u 19h u sali biblioteke „Radosav Ljumović“ u Podgorici održaće se promocija knjige „Bravure duha“ autora prof. dr Ratka Božovića.

Ratko Božović - Bravure duha

U knjizi prof. Božović esejistički tumači i predstavlja aforističarsko stvaralaštvo sedmorice bosansko-hercegovačkih aforističara: Ismet Salihbegović – Sarajevo, Bojan Bogdanović – Zenica, Jovo Nikolić – Ugljevik, Đorđe Latinović – Gradiška, Miladin Berić – Banja Luka, Ekrem Macić – Konjic i Stanislav Tomić – Zvornik.

Bosansko-hercegovačkim aforističarima pridružiće se šestorica crnogorskih aforističara (sedmi – Mijo Miranović Grof iz Berana je spriječen iz zdravstvenih razloga) čije je stvaralaštvo prof. Božović predstavio 2010. godine u knjizi SEDMORRICA PROTIV MENE: Radomir Racković, Dragan Koprivica, Veljko Rajković, Vladislav Vlahović, Vladimir Mićković i Dejan Tofčević.

O knjizi će govoriti prof Božović i satiričar iz Banja Luke Miladin Berić.

Pozivamo ljubitelje humora i satire da dođu na promociju, da osjete čari duha i duhovitosti vrsnih stvaralaca „monumentalnih minijatura“ i uvjere se da je kratka forma, kako u BiH tako i u Crnoj Gori, u punoj formi.

Izvor: Ljudnica – Veljko Rajković

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.