Прва изложба илустрованих афоризама у Македонији

У организацији Националне установе Центар за културу „Кочо Рацин“ у Кичеву, у четвртак 21. априла 2016. године, у фоајеу ове установе биће отворена међународна изложба илустрованих афоризама „Кичево 2016“.

Изложба Кичево 2016

Биће изложене илустрације на афоризме македонског афористичара Милета Ђорђијоског, а аутори илустрација су Иваило Цветков из Бугарске, Дамир Новак из Хрватске и Јордан Поп Илиев, Миро Георгиевски, Блаже Докуле, Никола Ангелковски и Кети Радевска из Македоније.

По отварању изложбе, Миле Ђорђијоски ће по први пут јавности представити антологију илустрованих еротских афоризама „Буђење петла“, коју је приредио заједно са кариктуристом Миром Георгиевским, а затим ће уследити и Хумористично-сатирична вртешка када ће се кичевској публици поред Ђорђијоског представити и афористичар Витомир Долински.

Хумористично-сатирична вртешка

Представница Центра за културу „Кочо Рацин“ Маја Сиљаноска је најавила да је у плану да дани хумора, сатире и карикатуре постану традиционални, масовнији и међународни, те и да се у оквиру манифестације организују радионице за сатиру и карикатуру.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.