Прва илустрована антологија еротског афоризма

У Македонији је из штампе изашла илустрована антологија еротског афоризма „Буђење петла“ („Будење на петелот“), коју потписују афористичар Миле Ђорђијоски и карикатуриста Миро Георгиевски.

Будење на петелот

У првој илустрованој антологији еротског афоризма објављеној на овим просторима, али и у свету, на 242 стране заступљено је 117 аутора из република бивше Југославије, затим из Бугарске, Пољске и Русије, а садржи 233 илустрације. Рецензенти књиге су Александар Чотрић и Васил Толевски.

Познати српски сатиричар Александар Чотрић је у рецензији написао да су афоризми и илустрације у овој антологији посвећени најстаријој, вечној, најлепшој, најважнијој, а понекад и најтежој теми – мушко-женским односима који су понекад оштрији од односа између Руса и Американаца, Израелаца и Арапа, Северне и Јужне Кореје, власти и опозиције…

Васил Толевски, познати македонски афористичар, је кроз рецензију нагласио значај Милета Ђоргијоског за развој еротског афоризма и да се илустрације Мира Георгиевског могу посматрати као посебан пројекат.

Антологија „Буђење петла“, коју је Александар Чотрић назвао „сликовницом за одрасле“, представља пионирски подухват неуморних истраживача на пољу сатире и карикатуре Ђорђијоског и Георгиевског, а који у најскорије време најављају и нови издање у које ће бити укључени и афористичари из целе Европе.

Издавач антологије је „Орион“ из Делчева.

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , , , , . Забележите сталну везу.