Vredelo je pričati na 7. Festivalu satirične priče, a imalo je i kome

Sedmi festival satirične priče pod sloganom „Vredi li pričati?“, održan u Studentskom kulturnom centru u Beogradu 13. aprila, u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, opravdao je očekivanja kako kvalitetom priča, tako i odzivom publike, a nagrada za najbolju priču pripala je Saši Tomaševiću.

7. Festival satirične priče

U ime Studentskog kulturnog centra dobrodošlicu je svima poželela Vesna Kapor, urednica književnog programa, da bi potom Dragutin Minić Karlo, jedan od selektora Festivala i član žirija, pročitao uvodnu reč u formi priče. Znak za zvanični početak Festivala dao je predsednik Beogradskog aforističarskog kruga Slobodan Simić posle čega su redom svoje priče čitali: Vanja Bulić, Nenad Vučetić, Dejan Pataković, Bato Milatović, Saša Tomašević, Dušan Puača, Vladica Milenković, Savo Martinović, Slobodan Simić, Miroslav Sredanović, Vitomir Teofilović, Vladimir Dramićanin, Rade Đergović, Miodrag Stošić, Dejan Dimitrijević Mita i Mile Puškarić, a van konkurencije i selektori Festivala Bojan Ljubenović, predsednik žirija, i Vesna Denčić, član žirija.

7. Festival satirične priče

U međuvremenu, umesto minuta ćutanja, Bojan Ljubenović je u čast preminulog istaknutog satiričara Milana Beštića, člana Beogradskog aforističarskog kruga, pročitao jednu Beštićevu priču po kojima je bio poznat među kolegama po peru i ljubiteljima humora i satire.

7. Festival satirične priče: Vesna Denčić

Deo programa je bio posvećen i Vesni Denčić, urednici Prvog elektronskog časopisa za humor i satiru „Etna“, kojoj je povodom jubileja 150. broja časopisa Slobodan Simić uručio zahvalnicu Beogradskog aforističarskog kruga i naglasio da je Vesnin doprinos humoru i satiri kroz časopis „Etna“ nemerljiv i da sve to predstavlja svojevrsni svetski fenomen, da jedna žena sa svim zdravstvenim poteškoćama koje ima bez prestanka punih 15 godina uređuje časopis konstantno držeći visok nivo kvaliteta. U tu čast, u holu ispred male sale SKC-a bile su izložene naslovne stranice nekoliko brojeva „Etne“.

7. Festival satirične priče: Vesna Denčić

Na kraju Festivala proglašena je najbolja priča za 2016. godinu, a njenom autoru Saši Tomaševiću uručena diploma od strane predsednika žirija Bojana Ljubenovića.

7. Festival satirične priče: Saša Tomašević

Da je 7. Festival satirične priče uspeo pokazao je i odziv publike, ali i reakcije u toku čitanja priča i burni aplauzi kojima su ispraćani autori.

(Žikišon Blog, 14. april 2016.)

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.