Вечери хумора и сатире поводом Првог априла у Подгорици, Кочанима и Београду

ХуморУ Подгорици, Кочанима и Београду најављена су хумористичко-сатирична дешавања поводом Првог априла – светског дана шале.

ПОДГОРИЦА (ЦРНА ГОРА) – У Културно-информативном центру „Будо Томовић“ у Подгорици, са почетком у 20 часова, најављено је хумористичко-сатирично вече под слоганом „Даха духу“. Организатор је у позиву написао:

„Драги пријатељи, дођите на наше прво, нејубиларно хумористико-сатирично вече да заједно обојимо суморну стварност. Чекају вас најбољи афоризми, епиграми, пјесме, приче… истекле из пера или отекле кроз тастатуре црногорских стваралаца.“

Своје учешће су најавили: Радомир Рацковић, Вељко Рајковић, Драган Копривица, Владимир Мићковић, Дејан Тофчевић, Владислав Влаховић, Бојан Рајевић, Јован Ераковић, Љубомир Булатовић, Драган Павличић и Милица Паповић Аранитовић.

КОЧАНИ (МАКЕДОНИЈА) – У организацији удружења „Афористичка репрезентација Македоније“ у Кочанима ће бити одржано четврто по реду „Вече македонских афоризама – Кочани 2016“.

Овом приликом ће бити уручене награде годишњег конкурса „Афористичке репрезентације Македоније“, и то прву награду Милету Ђорђијоском, другу Василу Толевском и трећу Марјану Анђеловском, као и дипломе Јанету Атанасову и Ристу Филчевском. Награда за посебан допринос развоју македонске сатире биће уручена барду македонске сатире Живку Павлову, а биће представељена и књига „Балканска трансверзала“ која је проглашена за књигу године у Македонији из области хумора и сатире.

Очекује се да поред награђених сатиричара наступе и други аутори македонске сатиричне сцене.

БЕОГРАД (СРБИЈА) – Театар „Carte Blanche“ припремио је вече хумора „Априлилијада“ на коме ће поред афористичара наступити и глумац Урош Јаковљевић, а како је најављено наступиће чувени афористичар Александар Баљак и „група најпознатијих афористичара Србије“. Предвиђена је и пројекција карикатура наших најеминетнијих карикатуриста која ће употпунити цео догађај.

Вече почиње у 20 часова, а за овај догађај биће наплаћиван улаз у износу од 500 динара.

Театар „Carte Blanche“, бивше позориште лутака „Пинокио“, налази се у Земуну у улици Карађорђевој, број 9.

У понедељак 28. марта, уочи Првог априла – светског дана шале, већ је одржано једно сатирично вече у Београду, у Центру за културу Раковица. У вези овог догађаја страница часописа за хумор и сатиру „Шипак“ је забележила:

Дана 28. 3. 2016. године, са почетком у 19 часова, одржано је занимљиво сатирично вече у „Центру за културу Раковица“. Публици, која је напунила салу Центра, представило се близу 20 сатиричара. Програм су водили глумица Рада Ђуричин и сатиричара Витомир Теофиловић, а публика се могла подсетити и стваралаштва легенди српске сатире Владимира Булатовића Виба и Алека Марјана.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.