Зорану Т. Поповићу награда Београдског афористичарског круга

Београд, 11. марта – Добитник награде Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама на српском језику у 2015. години је Зоран Т. Поповић из Панчева за збирку „Даће Бог, ако Бог да“, објављену у издању „Графос интернационала“. Поповић је четврти добитник овог признања установљеног 2013. године.

Зорану Т. Поповићу награда БАК-а

Трочлани жири који су чинили Душан Пуача, Веселин Мишнић Лари и Александар Чотрић био је једногласан приликом одлучивања.

Награда, која се састоји из плакете и новчаног износа, добитнику је уручена 11. марта у Удружењу књижевника Србије.

Председник жирија Душан Пуача истакао је да је „несумњива даровитост за уочавање и стварање парадокса која се испољила у претходним Поповићевим књигама – дошла је до пуног изражаја у збирци ‘Даће Бог, ако Бог да’“.

„Поповићева најновија књига је тематски уређена, што знатно олакшава читање. Књига садржи задивљујуће велики број квалитетних афоризама и плени обухватношћу и разноврсношћу тема. Сви афоризми у њој су зрели, потпуно избрушени и у квалитативном смислу уједначени. Писани су упечатљиво, језички префињено, али и комуникативно“, наводи се у образложењу жирија.

Збирка афоризама „Даће Бог, ако Бог да“ у фебруару је награђена и признањем „Радоје Домановић“, Удружења књижевника Србије.

БЕОГРАДСКИ АФOРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.