Пет кандидата за награду Београдског афористичарског круга

У ужем избору за награду Београдског афористичарског круга, за најбољу књигу афоризама на српском језику, објављену 2015. године нашле су се, по одлуци жирија, књиге „Сизифово племе“, Ранка Гузине из Београда; „Трн у оку“, Бојана Љубеновића из Београда; „Даће Бог, ако Бог да“, Зорана Т. Поповића из Панчева, „Бродоградња у боци“, Бојана Рајевића са Цетиња и „Нагазне мисли“, Мирослава Средановића из Београда.

Жири за најбољу књигу афоризама 2015. БАК-а

Први састанак жирија Београдског афористичарског круга, који чине Душан Пуача (председник), Веселин Мишнић Лари и Александар Чотрић, одржан је 23. фебруара у Удружењу књижевника Србије. Жири је разматрао осамнаест књига афоризама које су прошле године објављене у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Коначна одлука жирија биће донета 10. марта, а свечано уручење добитнику биће уприличено дан касније у Удружењу књижевника Србије.

Годишња Награда Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама на српском језику установљена је 2013. године, а досадашњи добитници били су Александар Чотрић из Београда, Милан Тодоров из Новог Сада и Нинус Несторовић из Новог Сада.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.