Конкурс за награду „Радоје Домановић“ за 2014. и 2015. годину

Радоје ДомановићУдружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“ расписују конкурс за доделу књижевне награде за сатиру „Радоје Домановић“.

Конкурс се расписује за доделу две одвојене награде за најбоље књиге сатире објављене на српском језику у 2014. и 2015. години и два признања за укупан допринос српској књижевној сатири за поменуте године.

Конкурс је отворен до 20. децембра 2015. године. Образложене и потписане предлоге (уз навођење броја телефона, адресе и адресе електронске поште предлагача и аутора), као и предложене књиге достављају или шаљу издавачи, удружења, или појединци у три примерка на адресу: Удружење књижевника Србије (за Конкурс „Радоје Домановић“), Француска 7, 11000 Београд, Србија.

О добитницима награде одлучиваће жири у саставу: председник Удружења књижевника Србије и председник жирија Радомир Андрић и чланови жирија књижевници Милован Витезовић, Срба Игњатовић, Петар Жебељан, Радослав Тилгер, Слободан Симић и Александар Чотрић.

Признање ће лауреатима бити уручено на свечаности отварања обновљене родне куће Радоја Домановића, која ће бити одржана 25. децембра 2015. године у Овсишту, у општини Топола.

УДРУЖЕЊА КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , , , . Забележите сталну везу.