Одржана београдска верзија Сатиричне позорнице Жикишон 2015

У организацији Удружења Параћинаца и пријатеља Параћина у Београду и Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ одржана је „Сатирична позорница Жикишон 2015“ у београдској верзији. Предстоји завршно вече фестивала у Параћину.

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

Вече сатире и хумора у циљу „Обележавања 130 година од рођења Живојина Павловића Жикишона“ одржано је по први пут у Београду, тако представљајући најаву за завршно вече Фестивала сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2015“ у Параћину, у петак 13. новембра.

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

На „Сатиричној позорници Жикишон 2015“ у београдској верзији, у простору Крагујевчана који деле са Параћинцима на осмом спрату у Булевару деспота Стефана 12, учествовали су најављени сатиричари: Мирослав Средановић, Срба Павловић, Александар Чотрић, Владица Миленковић, Дејан Димитријевић Мита, Павица Вељовић и Зоран Симић Зокс, као и гости изненађења, афористичари Миливоје Јозић и Боривоје Илић.

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

Пре ревијалног дела вечери је укратко представљена књига награђених и запажених радова са претходних конкурса „Жикишон: ретроспектива 2011-2012-2013“, приказана у електронском облику „Изложба о Жикишону: хумор и сатира некад – а сад?“ и прочитани резултати конкурса сатире и хумора „Живојин Павловић Жикишон 2015“. Том приликом своје награђене радове су прочитали првонаграђени за сатирично-хумористичну песму Милоје Вељовић и трећенаграђени за сатирично-хумористичну причу Предраг Н. Рашула.

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

Део публике и учесника на „Сатиричној позорници Жикишон 2015“

Програм је водио и прочитао првонаграђене радове за афоризме и сатирично-хумористичну причу Владица Миленковић, главни и одговорни уредник „Сатиричне позорнице Жикишон“ и заступник Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“.

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

Публика и учесници на „Сатиричној позорници Жикишон 2015“

Извор: КУА „Артија“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.