Београдска верзија Сатиричне позорнице Жикишон 2015

Фестивал сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2015“ имаће и своју београдску верзију захваљујући сарадњи Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ и Удружења Параћинаца и пријатеља Параћина у Београду, а биће одржан у уторак 27. октобра са почетком у 19 часова у Булевару деспота Стефана 12 на осмом спрату (просторије Удружења Крагујевчана и пријатеља Крагујевца у Београду).

Сатирична позорница Жикишон 2015, верзија за Београд

У београдској верзији „Сатиричне позорнице Жикишон 2015“ биће представљени награђени радови са конкурса сатире и хумора „Живојин Павловић Жикишон 2015“, представљена књига награђених и запажених радова са претходних конкурса „Жикишон: ретроспектива 2011-2012-2013“ и приказана „Изложба о Жикишону: хумор и сатира некад – а сад?“ у електронском облику.

У другом делу овогодишње фестивалске активности „Сатиричне позорнице Жикишон“ по први пут на тлу Београда, наступиће сатиричари: Мирослав Средановић, Срба Павловић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић, Владица Миленковић, Дејан Димитријевић Мита, Павица Вељовић и Зоран Симић Зокс, гост из Републике Српске.

Неизвестан је долазак још неких сатиричара због обавеза на 60. Међународном сајму књига који се одажава у Београду од 25. октобра до 1. новембра.

Представљањем Жикишонове позорнице у Београду биће заокружена животна прича Живојина Павловића Жикишона, рођеног пре 130 година, тачније 14. новембра 1885. године, који је живео и стварао како у Параћину тако и у Београду.

Завршна свечаност Фестивала сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2015“ биће одржана у петак 13. новембра у Параћину, у Галерији Културног центра, и том приликом отворена изложба оригиналних карикатура и стрипова Зорана Матића Мазоса (1960-2010), параћинског карикатуристе и сатиричара.

Извор: КУА „Артија“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.