Дани савремене српске карикатуре – Суботица 2015.

У Суботици су од 12. до 20. септембра 2015. године одржани први „Дани савремене српске карикатуре“, где је првог дана манифестације у Вестибилу Градске куће отворена изложба карикатура са конкурса „Савремена српска карикатура – Суботица 2015“.

ignjat-gatalo_subotica-2015.jpg

На конкурс је пристигло 138 радова 40 аутора. Прва награда припала је Игњату Гаталу из Савиног села код Врбаса, друга Александру Блатнику из Ниша, а трећа Горану Ћеличанину из Варварина. Награда за најбољи портрет припала је Константину Гросу из Зрењанина за портрет локалног функционера Мирка Бајића.

aleksandar-blatnik_subotica-2015.jpg

goran-celicanin_subotica-2015.jpg

Поред ових награда, додељено је и девет специјалних признања – Ранку Гузини, Тоши Борковићу, Зорану Михајловићу, Јовану Прокопљевићу, Цеци Крстић, Шпиру Радуловићу, Милети Милорадовићу и Кристини Радојчин, као и Миливоју Лији Обреновићу за 3Д карикатуру Иштвана Пастора.

portreti_subotica-2015.jpg

milivoje-obrenovic_subotica-2015.jpg

Жиријем је председавао карикатуриста из Суботице Миленко Косановић, а чланови су били: Неђељко Убовић, аниматор, Сава Халугин, вајар, Милутин Митрић, новинар и Драган Крстић, главни уредник магазина „Дани“.

У оквиру манифестације приређен је омаж карикатуристи из Сенте Пал Кауперту (1933-1999).

Конкурс „Савремена српска карикатура – Суботица 2015“ је организовао Магазин „Дани“, а теме су биле „Суботица – Капија Европе“, „Палић – Панонско море“ и портрети и карикатуре познатих Суботичана.

Овај унос је објављен под Дешавања, Карикатуре и означен са , , , , . Забележите сталну везу.