Сатиричарима из Србије награде „Наџи Наман“

Либанска фондација „Наџи Наман“ (Naji Naaman) доделила је награде писцима широм света за 2015. годину, међу којима се налазе сатиричари Нинус Несторовић из Параћина, Зоран Т. Поповић из Панчева, Горан Радосављевић из Београда и Мића М. Тумарић из Новог Сада…

Naji Namaan

Naji Namaan

Сатиричари из Србије Несторовић, Поповић и Радосављевић добитници су награда за креативност, док је Тумарић добитник почасне награде као афористичар и сатиричар. Поред њих, добитник награде за креативност је Милица Јефтимијевић Лилић са Косова и Метохије, а од писаца са простора бивше Југославије добитници ове награде су књижевник Милад Обреновић из Рогатице (Република Српска, Босна и Херцеговина) и преводилац, песник и драмски писац Олга Лалић Кровицка (Хрватска, сада живи у Пољској). Душка Врховац, рођена Бањалучанка, добитник је почасне награде као босанска песникиња и новинарка, а која дужи низ година живи у Београду.

Фондација „Наџи Наман“ од 2002. сваке године додељује награде ауторима за најбоља књижевна дела по садржају и стилу која имају за циљ развој људских вредности. Награде су подељене у три категорије: награда за заслуге, награда за креативност и почасна награда, а њихови добитници постају почасни чланови „Наман Куће културе“. За 2015. годину додељено их је 58 од укупно 2041-ог аутора из шесдесет земаља који пишу на тридесет језика и два дијакета.

Ову престижну награду до сада су добили познати српски сатиричари: Илија Марковић, Милан Тодоров, Милан Бештић, Александар Баљак, Весна Денчић, Слободан Симић и Александар Чотрић.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.