Konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2015“

Priznanje ŽikišonOrganizacioni odbor Satirične pozornice „Žikišon“ Književno-umetničke asocijacije „Artija“ raspisuje konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2015“…

Konkurs se sastoji iz tri kategorije: aforizmi, satirično-humoristična pesma i satirično-humoristična priča. Na konkurs slati do 15 aforizama (ne manje od 10) na temu „Pu, spas za sve nas“, dok je za pesmu i priču tema slobodna, a slati jednu pesmu (do jedne kucane strane) i(li) jednu priču (do dve kucane strane), pod šifrom i sa kraćom biografijom u posebnoj koverti, na adresu:

Kulturni centar Paraćin
(za konkurs Žikišon 2015)
ul. Branka Krsmanovića 45
35250 Paraćin
Republika Srbija

ili na elektronsku adresu: zikison@gmail.com, pod sledećim uslovima:

Radove potpisane šifrom slati u Word dokumentu (doc ili docx formatu), sa standardnim fontovima koji podržavaju „naša“ slova (Arial, Times New Roman, Verdana, Tahoma, Cambria, Calibri..), veličine 12 i sa proredom vrednosti 1.0, u jednoj poruci pod naslovom „Za konkurs Žikišon 2015“, dok u poruci čiji je naslov izabrana šifra (npr. Pisac bez reči, ili nešto drugo) poslati podatke o autoru uz kratku biografiju na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com. Obe poruke, i sa radovima i sa razrešenjem šifre, moraju biti poslate sa iste adrese.

Jedan autor može slati radove samo pod jednom šifrom! Radovi koji nisu poslati pod navedenim uslovima konkursa neće se uzimati u obzir.

Odluka o nagradama biće donesena na osnovu bodovanja tročlanog žirija. U kategoriji „Aforizmi“ nagrađuje se serija aforizama, a u sve tri kategorije biće nagrađen po jedan najbolji rad priznanjem (metalni logo Satirične pozornice Žikišon) i poveljom „Žikišon“, kao i drugim prigodnim poklonima, dok će autorima još po dva rada iz svake kategorije biti uručene ili poslate diplome uz po jednu knjigu Biblioteke Artija. Organizator zadržava pravo da u svakoj kategoriji dodeli manje nagrada od predviđenih u slučaju da radovi prema bodovanju žirija ne zadovoljavaju kvalitetom.

Specijalna nagrada konkursa „Zoran Matić Mazos“ biće dodeljena onom ko najduhovitije i najpreciznije jednim aforizmom opiše karikaturu čiji je autor Nikola Otaš. U slučaju da pristigne više aforizama od istog autora, u obzir će biti uzet prvi u nizu. Nagrada se sastoji od diplome i karikature koja je tema ove nagrade, a koja će biti izložbeno opremljena.

Karikatura autora Nikole Otaša, tema konkursa "Živojin Pavlović Žikišon 2015"

Karikatura autora Nikole Otaša, tema konkursa „Živojin Pavlović Žikišon 2015“

Konkurs je otvoren do 31. avgusta 2015. godine, a rezultati konkursa će biti objavljeni u drugoj polovini septembra.

Radovi prispeli poštom se ne vraćaju, a izabrani će biti publikovani na blogu „Žikišon“ (blog.zikison.net). Organizator konkursa zadržava pravo objavljivanja knjige sa prispelim radovima.

Festival satire i humora „Satirična pozornica Žikišon 2015“, koji je kao i konkurs deo projekta „Obeležavanje 130 godina od rođenja Živojina Pavlovića Žikišona“ finansiranog sredstvima namenjenim projektima u kulturi opštine Paraćin, predviđeno je da bude održan u novembru u Paraćinu, kada će biti uručene nagrade i prezentovani najbolji radovi.

Za dodatne informacije obratiti se na elektronsku adresu: artija.kua@gmail.com.

Više o životu i radu Žikišona i Mazosa na veb sajtu zikison.net.

Vladica Milenković,
zastupnik KUA „Artija“
i Satirične pozornice „Žikišon“

Paraćin, 30. april 2015.

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.