Причињавање: Помоћ у кампањи

Причињавање - Александар Чотрић– Драги пријатељи, сматрам да сам помогао изборну кампању ваше, односно наше странке највише што сам могао! Од својих скромних средстава платио сам педесет емисија на најгледанијим телевизијама и емитовање три хиљаде спотова, објављивање четири стотине плаћених огласа у новинама, постављање две хиљаде билборда, штампање три стотине хиљада плаката и милион летака – казао је педесетогодишњи власник великог предузећа, на састанку изборног штаба владајуће партије.

– Није да ти нисмо захвални, али увек се може и више – прилично равнодушно коментарисао је страначки лидер, седокоси човек с наочарима.

– Могао сам и више – сложио се бизнисмен – али када би и други урадили барем делић овога што сам ја, не бисмо ми сад бринули за изборни резултат.

– А колико смо ми теби помогли да стекнеш богатство?! Кад би и други тајкуни имали барем приближно што имаш ти, помогли би странку више од тебе! – одговорио му је шеф изборног штаба, младић од тридесетак година који пуцао од самопоуздања.

– До избора је остало још седам дана. Није сигурно да ћемо да победимо у следећу недељу. До тада морамо да урадимо нешто крупно што ће да окрене неколико процената бирача ка нама! – сугестивним гласом је најављивао страначки вођа.

– Ако могу још нешто да помогнем, рачунајте на мене – обратио се пословни човек члановима изборног штаба.

– Лепо од тебе. Желе да помогну и твоје колеге, али пошто си се већ понудио, не бисмо да те одбијемо. Дакле… – овде је лидер начинио кратак предах, па је пришао тајкуну и нешто му шапнуо на уво.

Присутни су приметили да је индустријалац добио боју креча, да му се тело затресло као да је додирнуо високи напон и да није могао да проговори скоро пола минута. Затим се полако придигао и полако, клецавим кораком се упутио ка излазу.

– Шта си му рекао? – питао је потпредседник партије свог шефа.

– Понудио се да помогне и ја сам то прихватио. Рекао сам му да ће сутра ујутро бити ухапшен!

– Ухапшен?! – изненадио се други човек партије.

– Тако је. То је оно што ће нам донети гласове и победу. Борба против криминала и корупције! То народ воли. Ако обичном човеку не може да буде боље, бар да овим богаташима буде горе. А и овај наш ће седети у затвору неколико дана. Док не прођу избори!

© Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.