Станислав Томић добитник „Вибове награде“

Београд, 2. март – Станислав Томић, сатиричар из Зворника у Републици Српској добитник је „Вибове награде“, листа „Политика“, одлучио жири на чијем челу је познати хумориста Дејан Патаковић, а чланови уредник „Сатирикона“ у Политици Драгутин Минић Карло, уредник викенд издања „Политике“ Петар Мићковић и сатиричари Александар Чотрић и Владимир Драмићанин.

Станислав Томић

У најужој конкуренцији за признање био је афористичар Владимир Ћалић из Београда.

Награда се додељује од 1994. године, писцима млађим 35 година, у знак сећања на сатиричара и новинара „Политике“ Владимира Булатовића Виба (1931-1994).

Станислав Томић је рођен 1986. године у Тузли. Основну и средњу школу завршио је у Зворнику. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву дипломирао је на катедри за филозофију и социологију. Похађа докторске студије на Филозофском факултету у Београду. Ради као професор у зворничкој Гимназији и средњој стручној школи „Петар Кочић“. Пише афоризме од студентских дана, које је објављивао у медијима у БиХ, Србији и Македонији.

Објавио је 2011. године књигу афоризама „Зло, наопако и обрнуто“. Заступљен је у антологији афоризама о спорту „Дриблинг духа“ и као најмлађи аутор у антологији српског афоризма за децу „Раздељак“.

Станислав Томић је учесник међународних фестивала хумора и сатире у Бијељини, Угљевику и Београду. Добитник је признања „Сатирично перо“ за најбољи афоризам на фестивалу у Бијељини прошле године.

„Вибова награда“, која се састоји из плакете и новчаног износа, биће уручена добитнику на свечаности у згради „Политике“, 7. марта, поводом дана рођења Владимира Булатовића Виба.

ПОЛИТИКИН ЖИРИ ВИБОВЕ НАГРАДЕ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , . Забележите сталну везу.