Уручење награде за најбољу књигу афоризама у 2013. години

Милан Тодоров - Покори се и почниБеоград, 11. фебруар – У петак 14. фебруара у 12 часова у салону Удружења књижевника Србије (први спрат), Француска 7, биће уручена награда Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама у 2013. години Милану Тодорову из Новог Сада, за књигу „Покори се и почни“ (Биндер, Београд).

Признање ће уручити Александар Баљак, председник БАК-а и председник жирија за доделу награде и Зоран Пухач, представник компаније Mozzart, која је покровитељ новчаног износа награде.

О добитнику награде за најбољу збирку афоризама на српском језику, одлучио је жири у којем су били Александар Баљак, Витомир Теофиловић и Милан Бештић. У најужем избору биле су и књиге Бојана Љубеновића „Љубав за понети“ и Александра Чотрића „Добре вибрације“. У протеклој години објављено је 18 књига афоризама у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској, које су ушле у конкуренцију за признање, које је установљено прошле године, када је за најбољу проглашена књига Александра Чотрића „Померање памети“ (Агора, Зрењанин, 2012).

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.