Причињавање: Медијска слика и прилика

Причињавање - Александар ЧотрићПредседник државе је био забринут што је у потпуној медијској илегали. Средства обавештавања су потпуна игнорисала догађаје у којима је имао главну ролу. Таблоидима и комерцијалним телевизијама није било занимљиво да извештавају да је председник примио групу младих и успешних пољопривредника који су се истакли у производњи бундева, суноцкрета и шећерне репе. Није их занимао ни његов сусрет са ученицима основних школа који су победили на литерарном конкурсу на тему „Лептирићу, шаренићу“.

У кабинету шефа државе лупали су главу и смишљали нове поводе да позову новинаре, али њих је на сваком новом догађају бивало све мање.

На једном састанку с медијским саветницима први човек земље је завапио:

– О мојем јучерашњем сусрету са рударима, поводом њиховог дана, у данашњој штампи нема ни речи, ни фотографије, па ни карикатуре. Али, погледајте колико је текстова о некој девојци која нема занимање. Зову је, ваљда, старлетом. Е, она је и насловним и на средњим странама. О њој су највећи наслови и она је на најкрупнијим фотографијама у боји.

Саветници су потврдно климали главама и нешто су записивали у своје бележнице.

– Ево, у једном листу на насловној страни пише да је та девојка тетовирала задњицу. У другом је главна вест да је на сплаву прославила два месеца од раскида с бившим дечком. А у једном, тобоже, озбиљном часопису прочитах да је та дама на једној журци попила шест чаша вискија и флашу шампањца.

– Да се разумемо – председник је наставио нешто мирније – нисам ја љубоморан, само се питам, шта је овом друштву важније?

– Да вас чујем, шта предлажете – питао је чланове свог кабинета – како да и ја, председник ове државе, у нашим медијима добијем барем делић њеног публицитета?

– Хоћу предлоге врло брзо! У противном губимо изборе и сви остајете без посла! – саопштио је челни човек државе и напустио просторију.

Већ следеће седмице све насловне стране новина су биле преплављене насловима од горње до доње ивице:

„Славна старлета у вези с председником, иначе мало познатим политичарем!“; „Девојка из најгледанијих ријалитија потврдила да се виђа с политичким анонимусом“; „Популарна го-го играчица нашла новог партнера – нашој јавности недовољно познатог функционера“…

© Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.