Најбоља збирка афоризама „Покори се и почни“

Милан Тодоров - Покори се и почниЗбирка афоризама Покори се и почни (Биндер, Београд, 2013) новосадског сатиричара Милана Тодорова проглашена је најбољом књигом афоризама на српском језику у 2013. години, одлучио је жири Београдског афористичарског круга (БАК).

Одлука жирија – који је радио у саставу: Александар Баљак, председник, Витомир Теофиловић и Милан Бештић – била је једногласна.

На конкурс БАК-а, који је био отворен до 31. децембра прошле године, приспело је 18 збирки афоризама објављених у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској.

У најужи избор за награду ушле су и књиге двојице београдских аутора: Добре вибрације Александра Чотрића и Љубав за понети Бојана Љубеновића.

Књига Милана Тодорова Покори се и почни садржи задивљујуће велики број квалитетних афоризама (1400) које је аутор писао последњих десет година.

Иако су бремените значењима, бриљантне минијатуре овог нашег познатог сатиричара лако и брзо стижу до читалаца.

Жири у образложењу истиче да је Тодоров написао своју најзрелију збирку, а уједно и једну од најбољих књига афоризама икад написаних код нас.

Књига Покори се и почни отвара ново поглавље у приступу писању, али и читању књига афоризама.

Награда Београдског афористичарског круга, најпрестижније признање за афористику у Србији, Тодорову ће бити додељена средином фебруара, на Дан српске сатире. Лауреату ће бити уручена Плакета БАК-а и новчани износ награде, чији је покровитељ Компанија „Mozzart“ из Београда.

Београдски афористичарски круг

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.