Најужи избор за награду Београдског афористичарског круга

БАКБеоград, 12. јануар – На конкурс за Годишњу награду Београдског афористичарског круга приспело је 18 књига афоризама објављених у Србији, БиХ, Црној Гори и Хрватској.

Жири БАК-а – који ради у саставу: Александар Баљак, председник, Витомир Теофиловић и Милан Бештић – одлучиће о најбољој збирци афоризама објављеној на српском говорном подручју у 2013. години.

На седници одржаној 11. јануара, жири БАК-а је у најужи избор за награду уврстио следеће књиге: Покори се и почни, Милана Тодорова из Новог Сада, Добре вибрације, Александра Чотрића из Београда и Љубав за понети, Бојана Љубеновића из Београда.

Куриозитет овогодишњег конкурса је да је све три књиге које конкуришу за престижну награду објавио млади београдски издавач „Биндер“, чији је уредник Весна Денчић.

Име овогодишњег добитника награде за најбољу књигу афоризама у претходној години биће саопштено 1. фебруара, а лауреату ће 16. фебруара, на дан рођења Радоја Домановића, који се од ове године обележава као Дан српске сатире, бити уручена Плакета БАК-а и новчани износ награде, чији је покровитељ Компанија „Mozzart“ из Београда.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.