Признање српских сатиричара новинарима „Политике“ и „Вечерњих новости“

БАКБеоград, 25. децембар – Секција сатиричара Удружења књижевника Србије и Београдски афористичарски круг, који окупљају најбоље сатиричаре из Србије и земаља региона, заједнички су доделили Велике плакете „Пријатељ сатире“ уреднику викенд издања „Политике“ Петру Мићковићу и новинару редакције за културу „Вечерњих новости“ Драгану Богутовићу за вишегодишњи допринос афирмацији и популаризацији српске књижевне сатире.

Два реномирана београдска дневна листа „Политика“ и „Новости“ континуирано су извештавала о активностима српских сатиричара – промоцијама нових књига и антологија, књижевним манифестацијама, гостовањима српских писаца у иностранству, преводима домаћих аутора на стране језике и фестивалима хумора и сатире, за шта су посебно заслужни Мићковић и Богутовић. Они су о овим дешавањима писали садржајно, информативно, правовремено и аналитично. Тако су помогли да се најшира јавност упозна са радом и делима домаћих сатиричара, признатих у свету, али за које је већина осталих медија готово херметички затворена.

Двојици угледних новинара признање, које је установљено ове године, биће уручено на традиционалном тридесет и трећем издању „Новогодишњег сатирикона“, који ће бити одржан у Коларчевој задужбини, у петак, 27. децембра, од 19 часова и 30 минута.

На истој манифестацији награда „Златни круг“, Београдског афористичарског круга биће додељена писцу, преводиоцу и главном уреднику „Песничких новина“ Драгану Мраовићу из Београда за преводе дела српских сатиричара на италијански језик.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА
БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.