Izložba karikatura Save Babića u SKC-u Beograd

SKCU Studentskom kulturnom centru u Beogradu u četvrtak, 26. decembra 2013. godine, u 19 časova biće otvorena izložba karikatura Save Babića

Sava Babić karikaturista i slikar, član FEKO, organizacije karikaturista Srbije.

Karikature je objavljivao u „Ježu”, „Glasu Podrinja”, „Radu”, „Podrinjskom telegrafu”, „Večernjim novostima”, „Viskozi”, „Lozničkim novostima” i dr. Učestvovao je na skoro svim značajnijim međunarodnim i domaćim konkursima karikature i osvojio 33 nagrade i priznanja.

Izdvaja prvu nagradu na „Čivijadi” 2007. godine u Šapcu, bronzanog „Pjera” 2008. u Beogradu, drugu nagradu na festivalu „Zlatna kaciga” u Kruševcu 2006., treću u Danilovgradu 2008, „Gran pri” u Pljevljima 2010. godine, specijalnu nagradu na festivalu „Ajdin Dogan” u Turskoj 2011, srebrnu plaketu na Međunarodnom bijenalu antiratne karikature 2011. u Kragujevcu, bronzanu medalju u Azerbejdžanu 2012. godine i tutulu Master karikature na Bijenalu u Plovdivu u Bugarskoj.

Karikature su mu zastupljene u više knjiga i antologija. Objavio je jednu knjigu karikatura, a kao slikar i osnivač nekoliko likovnih grupa u Podrinju, organizovao je više likovnih kolonija i učestvovao na stotinak izložbi u zemlji i inostranstvu.

Autor: Sava Babić

Autor: Sava Babić

Izvor: SKC Beograd

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.