Изложба карикатура и илустрација Душана Петричића

Поводом 4. рођендана књижаре Делфи СКЦ издавачка кућа Лагуна организоваће изложбу карикатура и илустрација Душана Петричића из књига „Дијагоза“ и „Видовите приче“. Изложба ће бити отворена 13. децембра у 17 сати и трајаће до 25. децембра 2013. године у „Срећној галерији“ Студентског културног центра.

Душан Петричић - позивница за изложбу "Дијагноза"

Душан Петричић је дипломирао на графичком одсеку београдске Академије за примењене уметности 1969. године у класи професора Богдана Кршића.

Као коаутор или илустратор креирао је преко 30 књига за децу које су објављене на просторима бивше Југославије и Северне Америке.

За књиге и карикатуре добио је небројено много награда широм света: Београд, Монтреал, Токио, Будимпешта, Амстердам, Лајпциг, Москва, Анкара, Њујорк, Торонто, Скопје…

Био је професор опреме књиге и илустрације на београдској Академији примењених уметности и професор анимације и илустрације на „Схеридан Цоллеге“, у Оуквилу, Канада.

Редовно сарађује са неколико водећих северноамеричких новина: „The New York Times“, „The Wall Street Journal“, „The Toronto Star“, „Scientific American“…

Извор: Лагуна

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.