Међународни конкурс за карикатуру – Вевчани, Македонија

Вевчани (Македонија), грбМеђународна културно-научна манифестација „Печалбарски дани“ и Вевчанско културно лето „ВЕВКУЛ 2014“ расписују МЕЂУНАРОДНИ КОНКУРС ЗА КАРИКАТУРУ на тему „Ева и Адам на карневалу“

1. Право учествовања на конкурсу имају сви који цртају карикатуре и имају смисла за хумор и сатиру.

2. Није ограничен број карикатура са којима може учествовати један аутор-карикатуриста.

3. Жири састављен од пет чланова доделиће три награде, и то:
– Златна маска,
– Сребрна маска, и
– Бронзана маска.

4. Од награђених и селектираних карикатура биће организована изложба на лето 2014. године у Вевчанима. Такође, исте карикатуре ће бити изложене у још неколико градова у Републици Македонији.

5. Карикатуре, са свим подацима о аутору, послати на адресу:

ОПШТИНА ВЕВЧАНИ (за Конкурс за карикатуру)
6335 Вевчани
Република Македонија

Спонзор Међународног конкурса за карикатуру је Општина Вевчани.

6. Рок за слање радова је 30. децембар 2013. године.

7. Резултати жирирања биће саопштени 19. јануара 2014. године (на дан Богојављења), преко средстава јавног информисања.

МКНМ „Печалбарски дани“ и ВЕВКУЛ – 2014 год. Вевчани

Македонија

Меѓународната културно-научна манифестација „Печалбарски денови“ и Вевчанско културно лето „ВЕВКУЛ 2014“ распишуваат МЕЃУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КАРИКАТУРА на тема „Ева и Адам на карневал“

1. Право на конкурсот имаат сите кои цртаат карикатури и имаат смисол за хумор и сатира.

2. Не е ограничен бројот на карикатури со кој може да учествува еден автор-карикатурист.

3. Жири комисијата составена од пет члена ќе додели три награди, и тоа:
– Златна маска,
– Сребрена маска, и
– Бронзена маска.

4. Од наградените и селектирани карикатури ќе биде организирана изложба (летото 2014 год.) во Вевчани. Исто така, и истите ќе бидат изложени уште и во неколку градови во Република Македонија.

5. Карикатурите, со сите податоци за авторот, да се испраќаат на следната адреса:

ОПШТИНА ВЕВЧАНИ (за Конкурсот за карикатура)
6335 Вевчани
Република Македонија

Спонзор на Меѓународниот конкурс за карикатури е Општина Вевчани.

6. Рок за испраќање на творбите е 30 декември 2013 год.

7. Резултатите од жирирањето ќе бидат соопштени на 19 јануари 2014 год. (на ден Водици), преку средствата за јавно информирање.

МКНМ „Печалбарски денови“ и ВЕВКУЛ – 2014 год. Вевчани

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , . Забележите сталну везу.