Afoteka 2: Epicentar zabeležen u Smederevskoj Palanci

Epicentar smeha i aplauza koje je izazvao Almanah aforističara „Afoteka 2″ i „afotekari“ zabeležen je u večernjim satima, u subotu 9. novembra 2013. godine, u Smederevskoj Palanci, tačnije u svečanoj sali Palanačke gimnazije, a potresi su trajali oko sat vremena

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Prema operativnim podacima zabeleženo je da se na licu mesta našla ekipa aforističara „afotekara“, a pored domaćeg aforističarskog izdanka Jelene Vučinić izazivači ovog epicentra bili su Kosta (Srba) Pavlović, Perica Jokić, Mićo Lukić, Miodrag Stošić i Vladica Milenković.

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Vladica Milenković, jedan od priređivača Almanaha, bio je zadužen za (u)vođenje reda kako ne bi došlo do panike u toku trajanja potresa. Srba Pavlović i Miodrag Stošić su kroz analize, stručnije rečeno recenzije Koste Pavlovića i Gruja Lera nagovestili potrese smeha i aplauza i prikazali njihovu moguću amlitudu.

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Zatim je posle navođenja svih „afotekara“ krenulo blago podrhtavanje koje dostizalo najvišu tačku u toku čitanja aforizama od strane navedenih izazivača epicentra smeha i aplauza – Srbe, Miće, Perice, Vladice, Miodraga i Jelene.

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Nakon „Afoteke 2″ ukratko aforizmima je predstavljena i prva „Afoteka“, potom i nekoliko gostujućih aforizama kao dodatak potresima i za kraj, u smiraj potresa, jedna priča za mirniji san iz nove knjige „Pričam ti priču“ Perice Jokića, koji je samo za ovu (ne)priliku doputovao iz Crne Gore.

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Sve ovo su zabeležile kamere lokalnih medija i biće upotrebljeno u korist samog dešavanja. U slučaju spora nadleža je prisutna publika u Smederevskoj Palanci.

"Afoteka 2" u Smederevskoj Palanci

Do sledećeg epicentra u režiji „afotekara“ jedan zapis iz postpromotivnog toka:

POSTPROMOTIVNI (O)TOK

Završi se veoma uspešna promocija „Afoteke 2″ u Smederevskoj Palanci i uz konstruktivan predlog nepoznatog autora, za koga se sumnja da je aforističar, krenusmo svi kompletno da negde gde je najbliže sednemo i popijemo nešto. Kada smo izašli iz zgrade Palanačke gimnazije, u čijoj je svečanoj sali bila održana promocija, preko puta sam uočio objekat koji je bio najbliži, a i što je najvažnije svetla su ga odavala da udarnički radi. Moj predlog da tamo nešto popijemo nije naišao na odobravanje. Čak je bilo i otpora, a neki su se već smejali iako još ništa nisu popili.

Ovim slučajem je samo potvrđeno da loš imidž naše policije odbija ljude. Niko im više ne svraća u stanicu na „čašicu razgovora“, osim ako nije čvrstim argumentima ubeđen u to.

Zapisao: Vladica Milenković

O Almanahu aforističara „Afoteka 2″, izdanju Književno-umetničke asocijacije „Artija“ i internet sajta „Lige duhovitih“, ni manje ni više u vesti Afoteka po drugi put među aforističarima.

Foto: KUA „Artija“ i Kancelarija za mlade – Smederevska Palanka

Izvor: KUA „Artija“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.