Време је за „Сатиричну позорницу Жикишон 2013“

Понедељак 11. новембар 2013. године у 19 часова време је за Фестивал сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2013″ у фоајеу Позоришта Параћин уз изложбу карикатура младог карикатуристе и илустратора из Панчева Николе Драгаша

Сатирична позорница Жикишон 2013

После уводе речи уредника програма фестивала Владице Миленковића, сатиричара и заступника КУА „Артија“, изложбу карикатура „Није смешно“ Николе Драгаша уз присуство аутора отвориће Горан Ћеличанин, карикатуриста из Варварина.

Након отварања изложбе биће представљени награђени радови са конкурса сатире и хумора „Живојин Павловић Жикишон 2013“ у чему ће своју улогу имати Томица Ђорђевић, глумац параћинског позоришта. Од награђених аутора долазак су најавили првонаграђени и другонаграђени у категорији за најбољу сатирично-хумористичну причу Огњен Шестић из Београда и Дејан Андрејић из Крушевца, као и Олга М. Ружић Лодика из Параћина, добитник прве награде за најбољу сатирично-хумористичну песму, а могућ је долазак још неког од преосталих 6 награђених аутора. Присутним награђеним ауторима биће уручена признања, дипломе и пригодни поклони.

У ревијалном делу програма ауторски ће се представити својом новом књигом афоризама „Афричке мисли“ један од најзначајнијих афористичара на овим просторима Срба Павловић из Београда, чему ће претходити представљање прве књиге афоризама Мића Лукића, такође из Београда, која носи назив „Кратке мисли дугих размишљања“ објављене у издању КУА „Артија“, а чији је рецензент управо Срба Павловић.

И за крај ревијалног дела и целокупног програма биће представљена и књига хумора и сатире „4 јахача Србокалипсе 2“, коју ће представити два од четири аутора ове књиге и то награђени аутори на конкурсу „Живојин Павловић Жикишон 2013“ Огњен Шестић и Дејан Андрејић. На самом крају биће речи и о Алманаху афористичара „Афотека 2“ чија ће промоција бити одржана у понедељак 4. новембра у параћинској библиотеци „Др Вићентије Ракић“ уз изложбу карикатура Слободана Срдића из Смедерева које прате ово издање и биће изложене у галерији библиотеке „У пролазу“ до 11. новембра, што ће све укупно представљати својеврстан увод у „Сатиричну позорницу Жикишон 2013“.

Целокупан програм фестивала водиће Марија Миладиновић из Ћуприје, млада глумица јагодинског Градског позоришта.

Изложба карикатура Николе Драгаша биће постављена у фоајеу Позоришта Параћин наредних седам дана, тачније до 18. новембра, а аутор изложбе ће у току вечери фестивала, како је најавио, показати и своје умеће цртања.

Каталог изложбе карикатура "Није смешно" Николе Драгаша

Каталог изложбе карикатура "Није смешно" Николе Драгаша

Фестивал сатире и хумора „Сатирична позорница Жикишон 2013″ одржава се у организацији удружења Књижевно-уметничка асоцијација „Артија“ и пријатеља удружења, а уз помоћ Културног центра Параћин.

Иначе, 11. новембар је Дан примирја у Првом светском рату и државни празник, а уједно и нерадни дан и зато нема изговора за недолазак на овај фестивал који сврстава Параћин међу јединствене градове кад се ради о манифестацијама овог типа.

ВИДИМО СЕ… НАСМЕЈАНИ!

Извор: КУА „Артија“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.