Причињавање: Јунак наших дана

Причињавање - Александар ЧотрићКада су сазнали за тај догађај, новинари су, какав је већ ред, похитали да се код родбине, пријатеља и комшија распитају о човеку који се нашао у центру медијске пажње. Агенцијске вести биле су штуре, садржавале су само основне податке, а данашњи читалац у таквим случајевима жели да сазна много више детаља. Зато су камере снимале, блицеви су севали као муње, диктафони су бележили сваку реч, а понеки новинар је користио и оловку.

– Био је преке нарави – казала је извештачима комшиница човека због којег су извештачи пристигли. – Памтим га да је био пргав и осоран. Још као мали често се тукао. Једном сам га затекла како мучи два мачета, а када сам му рекла да их пусти, опсовао ми је мајку! Десило се, што се десило, али наслућала сам ја то.

Све је било снимљено и записано, ништа није пропуштено.

– Ја сам знао да ће до овога да дође. То је једноставно било неизбежно, јер је то такав карактер. Он је сваким својим дрским поступком наговештавао да ће овако да заврши – смркнутог лица говорио је један сувоњави брка, који је пушио цигарету, а који се новинарима представио као даљи рођак јунака ове приче.

– Какав је био према вама и осталим рођацима? – упитала је једна новинарка с наочарима и уплетеном косом, у сивом капуту.

– Био је нељубазан, па и насилан. Стално нам је претио, јер нисмо хтели да се одрекнемо наследства које нам је припадало, а он је све хтео само за себе – објашњавао је брка са жутим зубима и жутим прстима на десној руци.

– Упозоравали смо надлежне да нас малтретира. У улазу зграде је претукао једног пензионера, зато што га је опоменуо због буке. Обраћали смо се и центру за социјални рад када је био мањи – сам се јавио за реч комшија из зграде, који није крио своје огорчење пред окупљеним журналистима. – Касније смо га пријављивали полицији због шверца безнина који је држао у подруму, продаје марихуане нашој деци и витлања пиштољем на комшије. Подносили смо и тужбе судовима. Сви су нас, међутим, игнорисали и зато је и дошло до овога због чега сте се окупили. Сва кривица је на надлежнима!

Новинари су већ прикупили довољно материјала да пренесу аутентичне изјаве и напишу занимљиве репортаже, што се каже – с лица места.

Све изјаве, прикупљене од људи који су добро познавали главног актера топ-вести, подударале су се и допуњавале. Нема сумње да су журналисти сада могли да употпуне његов профил и да јавности на прави начин представе управо изабраног председника владе.

© Александар Чотрић

Овај унос је објављен под Приче и означен са , , . Забележите сталну везу.