Prestoničko predstavljanje „Afoteke 2“

U prijatnom ambijentu multimedijalne sale Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ u Beogradu, u četvrtak 24. oktobra 2013. godine, održana je multimedijalna promocija Almanaha aforističara „Afoteka 2″ sa izložbom karikatura Slobodana Srdića i živom aforističarskom rečju zastupljenih autora

"Afoteka 2" predstavljena u Beogradu

Promociju je u ime Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ otvorila Radmila Stojanović, a zatim su priređivači Miodrag Stošić i Goran Radosavljević i ilustrator Slobodan Srdić kratko govorili nešto više o Almanahu i samom radu na njemu. Vladica Milenković je pored svog kratkog viđenja „Afoteke 2″ pročitao i izvod iz recenzije Gruja Lera, dok je pre početka čitanja aforizama još jedan recenzent Srba Pavlović, u Almanahu potpisan kao Kosta Pavlović, pročitao svoju uvodu reč knjige.

"Afoteka 2" predstavljena u Beogradu

Po završetku formalnog dela promocije, aforističari su po redosledu objavljenim u knjizi, od najstarijih ka najmlađim, redom izlazili pred publiku pokazujući da nimalo nisu slučajno postali, a neki već i bili, deo ovog jedinstvenog izdanja Književno-umetničke asocijacije „Artija“ i internet sajta „Liga duhovitih“.

"Afoteka 2" predstavljena u Beogradu

Miroslav Sredanović, Kosta Pavlović, Slobodan M. Stefanović, Mićo Lukić, Aleksandar Kržavac, Perica Jokić, Goran Radosavljević, Deana Sailović, Vladica Milenković, Pavica Jovanović Veljović, Miodrag Stošić i Jelena Vučinić su čitanjem svojih 15 objavljenih aforizama upotpunili „sliku“ Almanaha za koju se u pravom smislu te reči pobrinuo Slobodan Srdić čije je oslikavanje aforizama karikaturama svih boja bilo izloženo na zidovima ove multimedijalne sale dajući joj i u ovom slučaju puno opravdanje da se tako naziva.

"Afoteka 2" predstavljena u Beogradu

Bilo je tu i autora koji su po prvi put objavili svoje aforizme u nekom štampanom izdanju knjige, pa su tako Deana Sailović, Pavica Jovanović Veljović i Jelena Vučinić, kako je primetio Srdić, upravo bile najglasnije i najenegričnije. Nije ih pokolebalo ni to što su imale čast da ih pored prisutnih značajnih imena zastupljenih u Almanahu iz publike slušaju i veterani satire ovih prostora Savo Martinović i Milivoje Jozić.

"Afoteka 2" predstavljena u Beogradu

A na samom kraju je uz muzičku podlogu filma „Valter brani Sarajevo“ otkriveno ko je Robert Nimani, autor kratkih priča koji se pojavio na društvenoj mreži Fejsbuk i grupama koje okupljaju satiričare. Robert Nimani je u stvari glavom i bradom Perica Jokić koji je pod tim pseudonimom skrenuo neskrivenu pažnju, ne samo satiričara, na svoj rad koji do sada nije publikovao!

Nakon Delčeva i Beograda na redu je Paraćin, rodni grad ideje Almanaha, u kome će 4. novembra u Narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“ biti predstavljen Almanah aforističara „Afoteka 2″, a u galeriji biblioteke „U prolazu“ otvorena izložba karikatura kojima je Slobodan Srdić nacrtao sve ono što su aforističari imali da kažu.

Izvor: KUA „Artija“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.