Хуморескица: РРА

HumoreskicaАло људи, јесмо ли ми баш додирнули дно дна у културном смислу, или се то мени само чини? Да ли сам толики чистунац, па не могу да схватим нове друштвене токове, или су ови са неких телевизија које имају националну фреквенцију, баш прекардашили. Разумем да народу треба забаве (држава му иопнако ништа не даје), али, ово је брате за не веровати. Псовке, бљувотине, свађе, секс уживо… наша деца могу да гледају по цео дан. А богами и целу ноћ. Демократија даје за право свакоме да бира шта ће гледати на ТВ екрану, али, не даје за право власницима да пласирају културу најниже врсте.

Где је тај чувени РРА, у коме се налазе они који су задужени да нам чувају децу од идиота, педофила и проститутки, који најмлађима постају узори? Зашто они примају плату и седе у фотељама? Да ли уопште гледају програме који разарају српску културу жешће него сви досадашњи ратови?

Да се разумемо, свестан сам да је власт заузета бригом о очувању својих позиција и да је земља у страшној кризи. Али, криза морала је у овој земљи највећа и док се она не реши ни са осталим нећемо лако изаћи на крај. Ја ионако на ТВ гледам само прогнозу, надајући се да ће једном и код нас доћи боље време.

© Раде Ђерговић

Овај унос је објављен под Коментари и означен са , . Забележите сталну везу.