Балкански фестивал хумора и сатире у Нишу 12. октобра

Ниш - грбБеоград, 10. октобар – У Нишу ће у суботу, 12. октобра бити уручена признања победницима Међународног конкурса карикатура на тему „Цар Константин Велики и Милански едикт“. Овај конкурс на којем су учествовала 53 аутора из 19 земаља, организовали су поводом јубилеја 17 векова доношења Миланског едикта, Покрет Трећег доба из Ниша и Секција сатиричара Удружења књижевника Србије.

Гран при конкурса освојио је Горан Ћеличанин из Варварина код Крушевца, а пет равноправних диплома овог Међународног конкурса карикатура припале су Владимиру Казниевском из Украјине, Роберту Кастиљу Родригезу са Кубе, Луки Лагатору из Црне Горе и Валентини Мартиновић и Снежани Чомор из Србије.

О добитницима признања одлучивао жири на чијем челу је био карикатуриста Никола Драгаш из Панчева, а чланови карикатуриста Саша Димитријевић из Ниша, сатиричари Драгутин Минић Карло и Александар Чотрић из Београда и представник организатора Конкурса Милорад Стошић из Ниша.

Изложба изабраних карикатура са конкурса, представљање каталога и уручење признаја биће одржани с почетком у 18 часова у нишком Регионалном центру за образовање, у улици Париске комуне бб.

У истом простору од 19 часова биће одржан Балкански фестивал хумора и сатире на којем ће учестовати аутори овог жанра из Србије – Драгутин Минић Карло, Славомир Васић, Александар Чотрић и Љубодраг Стојановић, из Македоније – Васил Толевски, Ристо Филчевски и Миле Ђорђијоски, из Црне Горе – Саво Мартиновић и из Бугарске – Ганчо Савов, Јордан Попов и Михаил Вешим.

Улаз на манифестацију је слободан.

Награде најуспешнијим учесницима Фестивала уручиће председник Покрета трећег доба Ниша Милорад Стошић.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.