Горан Ћеличанин победник Међународног конкурса карикатура „Цар Константин Велики и Милански едикт“

Горан Ћеличанин - Цар Константин Велики и Милански едиктБеоград, 8. октобар – Карикатуриста Горан Ћеличанин из Варварина добитник је Гран прија Међународног конкурса карикатура на тему „Цар Константин Велики и Милански едикт“, одлучио је данас жири на чијем челу је карикатуриста Никола Драгаш из Панчева, а чланови карикатуриста Саша Димитријевић из Ниша, сатиричари Драгутин Минић Карло и Александар Чотрић из Београда и представник организатора Конкурса Милорад Стошић из Ниша.

Победничка карикатура приказује преображај римског Императора Константина у хришћанског свеца, виђен очима сликара. Награда се састоји од дипломе, статуе Цара Константина и уметничке слике с ликом Императора.

Пет равноправних диплома овог Међународног конкурса карикатура припале су Владимиру Казниевском из Украјине, Роберту Кастиљу Родригезу са Кубе, Луки Лагатору из Црне Горе и Валентини Мартиновић и Снежани Чомор из Србије.

На Конкурс је пристигло 67 радова, 53 аутора из 19 земаља – Србије, Грчке, Азербејџана, Аустралије, Бугарске, Јапана, Кине, Украјине, Македоније, Хрватске, Холандије, Словеније, БиХ, Румуније, Египта, Естоније, Црне Горе, Русије и Кубе.

Конкурс су организовали Покрет трећег доба из Ниша и Секција сатиричара Удружења књижевника Србије из Београда, поводом јубилеја – хиљаду и седам стотина година од доношења Миланског едикта.

Награде ће добитиницима бити свечано уручене 12. октобра у Нишу, када ће бити отворена изложба најуспешнијих радова и представљен каталог конкурса.

Истога дана у Нишу биће одржан Балкански фестивал хумора и сатире на којем ће учестовати аутори овог жанра из Србије, Бугарске, Македоније и Црне Горе.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
Секција сатиричара

Овај унос је објављен под Дешавања, Конкурси и означен са , , , , . Забележите сталну везу.