„Чивијашка вртешка“ на Радио Шапцу

Раде Ђерговић

Раде Ђерговић

На таласима Радио Шапца већ 16 година непрекидно се емитује емисија „Чивијашка вртешка“, посвећена хумору и сатири. Заслугу за квалитетан програм треба приписати њеним ствараоцима и сарадницима Радету Ђерговићу, Бори Божанићу, Светлани Љубић, Радушку Јанковићу, Ђорђу Дамњановићу и Зорану Миленковићу Окцу.

– Једина смо емисија која простору бивше Југославије толико дуго траје. Раније су постојале „Веселе вечери“ Радио Београда, Загреба, Сарајева и Новог Сада, док је постојала бивша Југославија. Те емисије су укинуте. Захваљујући великом броју сарадника, наша емисија је шаренолика, не понављамо се и увек се трудимо да будемо нови – каже Раде Ђерговић, сатиричар, покретач и аутор „Чивијашке вртешке“.

„Чивијашка вртешка“ награђена је Великом плакетом Београдског афористичарског круга на Међународном фестивалу хумора и сатире „Сатира фесту“ у Београду.

Ова хумористичко-сатирична емисија окупља сараднике из свих земаља бивше Југославије и веома је слушана свуда где допире сигнал чувеног Радио Шапца.

А.Ч.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.