Седмо вече хумора и сатире у Угљевику

Вече хумора и сатире у Угљевику 2013У оквиру манифестације „Недјеља културе“ у Угљевику, у четвртак, 11. септембра 2013. године, одржано је седмо „Вече хумора и сатире“, на коме се својим афоризмима представило седам афористичара из Србије и Републике Српске.

Грујо Леро, Драган Илић, Зоран Трбић и Јово Николић – из Српске, те Раде Ђерговић, Ненад Ћорилић и Љубомир Ћорилић – из Србије синоћ су дуже од сат времена задржавали осмијех на уснама угљевичкој публици.

Њихова оригинална духовитост награђена је аплаузима бројних посјетилаца Центра за културу „Филип Вишњић“. Ријечи критике упућивали су на рачун политичара, економског стања у друштву, брачних односа и многих других животних тема.

„Ево већ седму годину заредом у Угљевику окупљају се бројни љубитељи духовите речи и одлично реагују на правим местима, што је знак да ова општина већ има оформљену публику која може да прати ову врсту књижевности“, рекао је Раде Ђерговић, афористичар из Шапца, који је објавио 12 књига, а од почетка учествује на овој традиционалној манифестацији.

Он је додао да се на оваквим вечерима говоре такозвани естрадни афоризми, на које слушаоци и гледаоци брзо реагују. „Публика највише воли афоризме чија су тема мушко-женски односи“, тврди Ђерговић.

Грујо Леро, књижевник из Републике Српске, недавно је објавио осми зборник – „Већи од атома, мањи од маковог зрна“, у коме се налазе одабрани афоризми које су изговорили учесници прошлогодишњег фестивала хумора и сатире у Бијељини.

Леро је на седмим књижевним сусретима у Угљевику прочитао и ове афоризме: „Жао ми је власника јахти. Они живе на води“,“Познајем неке жене које су постале име тек кад су промијениле презиме“.

Извор: СРНА – Република Српска
Фото: На првом сте мјесту – Јово Николић

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.