Овогодишњи Сатира Фест у знаку Јована Јовановића Змаја

УО Сатира Фест 2013Овогодишњи, једанаести по реду, Међународни фестивал хумора и сатире „Сатира фест 2013“, биће одржан у Београду 11. октобра и биће посвећен стваралаштву Јована Јовановића Змаја (1833 – 1904), једног од првих и најзначајнијих српских сатиричара и афористичара, покретачу и уреднику бројних хумористичко-сатиричних листова, а поводом сто осамдесет година од његовог рођења.

То је, 23. јула, одлучио Управни одбор Београдског афористичарског круга, на седници којом је председавао Александар Баљак.

Управни одбор, у чијем раду су учествовали и Витомир Теофиловић, Душан Пуача, Веселин Мишнић Лари и Александар Чотрић, за чланове жирија именовао је Александра Баљка (афоризми), Бојана Љубеновића (приче) и Весну Денчић (песме), који ће на јавном расписаном конкурсу, који је отворен до 15. септембра, изабрати учеснике „Сатира феста 2013“ и одредити победнике конкурса у категоријама афоризма, сатиричне приче и сатиричне песме.

„Сатира фест“ ће, по традицији, бити одржан у великој сали Градске општине Стари град, са почетком у 19 часова, а на њему ће учествовати најбољи сатиричари из Србије и земаља региона. На манифестацији ће бити додељена признања за укупан допринос српској сатири и „Златни круг“, за афирмацију српске сатире у иностранству.

Поред писаца, на „Сатира фесту 2013“ учествоваће и стенд ап комичари и глумци. Аутор званичног плаката и промотивних симбола је светски познати карикатуриста и илустратор Тошо Борковић. Водитељ манифестације биће Миодраг Стошић.

„Сатира фест 2013“ започеће полагањем цвећа на спомен-бисту Радоју Домановићу на Калемегдану у Београду.

Покровитељи овогодишњe смотре најбољих хумориста и сатирича Југоисточне Европе су: Министарство културе и информисања Републике Србије, Канцеларија Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Београдски сајам и Компанија MOZZART.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.