Конкурс „Сатира Феста 2013“

БАКУправни одбор Београдског афористичарског круга расписује Kонкурс за учешће и доделу награда на једанаестом Међународном фестивалу хумора и сатире „Сатира фесту 2013″, који ће бити одржан у Београду 11. октобра 2013.

Аутори из Србије и иностранства могу слати своје радове, потписане именом и презименом (уз навођење података за контакт), до 15. септембра 2013, на следећу адресу електронске поште: satirafest@gmail.com

На конкурс се шаљу:
– афоризми (до 30 афоризама);
– сатиричне приче (до три приче, уз услов да приче буду до две странице формата А4, с уобичајеним проредом величином фонта 12);
– сатиричне песме (до три песме, до једне странице по песми)

С обзиром на то да „Сатира фест“ представља публици и јавности новије сатирично стваралаштво, шаљу се искључиво објављени и необјављени радови написани после прошлогодишњег „Сатира феста“, одржаног у октобру 2012. године.

Уметнички савет манифестације у саставу: Александар Баљак (председник), Витомир Теофиловић, Душан Пуача, Јово Николић, Слободан Симић, Милан Бештић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић и Весна Денчић (чланови), изабраће афоризме, приче и песме и одредити учеснике на књижевној вечери, која ће бити одржана у сали градске општине Стари град у Београду.

Аутору најбољег афоризма, изговореног на манифестацији, припашће традиционална награда „Вук Глигоријевић“, а признања ће бити додељена ауторима најбоље сатиричне приче и песме.

Награде се састоје из плакете и новчаног износа.

Позивају се појединци и институције да предложе ауторе и образложе предлоге, за награду „Сатира феста“, за укупан допринос српској сатири.

Заслужним ауторима и преводиоцима из иностранства биће додељено признање „Златни круг“, за афирмацију српске сатире у свету.

Организатор „Сатира феста 2013“ је Београдски афористичарски круг, а покровитељи су Министарство културе и информисања Републике Србије, Канцеларија Владе Републике Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Градска општина Стари град.

Додатне информације могу да се добију обраћањем на адресу: satirafest@gmail.com

УПРАВНИ ОДБОР
БЕОГРАДСКОГ АФОРИСТИЧАРСКОГ КРУГА

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , , , , , . Забележите сталну везу.