Уручене награде „Радоје Домановић“ за 2011.

Београд, 2. јул – Награда „Радоје Домановић“, напрестижније признање за сатирично стваралаштво у Србији, које додељују Удружење књижевника Србије и Фонд „Радоје Домановић“, уручена је добитницима на свечаности, одржаној 2. јула, у Удружењу књижевника Србије.

Уручење награда "Радоје Домановић" за 2011.

Добитнике признања у неколико категорија одредио је жири, на чијем челу је био Срба Игњатовић, а чланови су били: Миљурко Вукадиновић, Драгутин Минић Карло, Радослав Тилгер и Александар Чотрић.

Књижевник Иван Ивановић, аутор познатих романа „Црвени краљ“, „Време спорта и разоноде“ и „Аризани“ добио је награду за укупан допринос српској сатири.

Глумац Никола Симић и музичка група „Београдски синдикат“, понели су признање за мултимедијални допринос сатири на телевизији, филму, радију и у позоришту.

Карикатуриста Шпиро Радуловић, награђен је за најбољу књигу сатире, под насловом „Анпасан“.

Афористичар Драгослав Митровић из Швајцарске, проглашен је за најбољег сатиричара у дијаспори.

Лауреатима су припале плакете, док је новчани износ награде изостао, јер ове године, нажалост, није било покровитеља, нити спонзора овог дела признања.

Признање „Екселенција сатире“ уручено је 8. јуна у Алексинцу, на Балканском фестивалу хумора и сатире Јордану Попову из Софије.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.