„Лалошки шешир“ у Темишвару

Савез Срба у РумунијиБеоград, 20. јун – Први међународни фестивал хумора, сатире и карикатуре „Лалошки шешир“ биће одржан у суботу, 22. јуна у румунском граду Темишвару.

У 17 часова, у галерији МАНСАРД, Bastionul „Theresia“, биће отворена изложба радова српских карикатуриста, под називом „Ведра страна Србије“, коју је приредио Југослав Влаховић.

Два сата касније, на хумористичко-сатиричној књижевној вечери учествују аутори из Румуније (Горан Мракић, Валериу Бутулеску, Горан Мишковић и Јадран Кланица); Србије (Драгутин Минић Карло, Александар Баљак, Слободан Симић, Александар Чотрић, Бојан Љубеновић и Владимир Ћалић); Аустрије (Светлана Матић) и БиХ (Грујо Леро, Екрем Мацић и Станислав М. Томић).

Они ће говорти своје приче, песме и афоризме и представити Антологију српског афоризма, која је објављена у Румунији, у преводу Валериуа Бутулескуа и Горана Мракића.

Фестивал „Лалошки шешир“ организује Савез Срба у Румунији, у сарадњи са Секцијом сатиричара Удружења књижевника Србије, Београдским афористичарским кругом и Удружењем афористичара „Први април“ из Републике Српске.

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , , . Забележите сталну везу.