Вече хумора и сатире у Ариљу

Вече хумора и сатире у АриљуУ оквиру манифестације „Мајски дани културе“ у Ариљу, афористичари Александар Баљак, Александар Чотрић и Владимир Ћалић, одржали су 28. маја „Вече хумора и сатире“ у читаоници Градске библиотеке.

Сала је била дупке пуна, а публика је веома топло и срдачно прихватила госте из Београда који су говорили афоризме из својих књига, али и нове мисли који се налазе у рукописима будућих збирки.

Александар Баљак је промовисао књигу „Рат је први почео“, која је овеначана признањима „Радоје Домановић“ и „Драгиша Кашиковић“, а Александар Чотрић је представио нову књигу, „Померање памети“, која је проглашене од Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама на српском језику у 2012. години. Млади афористичар Владимир Ћалић припрема своју прву збирку, али већ располаже великим бројем квалитених афоризама, што је препознала и ариљска публика, наградивши га неподељеним симпатијама.

Александар Чотрић је у разговору са посетиоцима истакао да се удружење најбољих српских афористичара зове Београдски афористичарски круг, али да окупља ствараоце кратке књижевне форме из свих градова и земаља у којима аутори пишу на српском језику.

„Сјајни ствараоци хумористичко-сатиричне књижевности живе, односно живели су у ужичком крају, или из њега потичу“, нагласио је Чотрић и подсетио да су из тог дела Србије „Раде Јовановић, Милован Витезовић, Петар Лазић, Слободан Симић, Милан Никитовић, Владан Сокић, Митар Туцовић, Милорад Марјановић Марона…“

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.