U Libanu određeni dobitnici književnog priznanja „Nadži Naman“

Naji NaamanU Libanu su određeni dobitnici književnog priznanja „Nadži Naman“ za 2013. godinu, koja se od 2002. godine dodeljuje za književno stvaralaštvo koje svojim sadržajem i stilom ispunjava visoke estetske kriterijume i doprinosi razvijanju osnovnih ljudskih vrednosti. U konkurenciji je bilo 1362 autora od čega je 54 nagrađeno, među kojima su 6 autora sa prostora bivše Jugoslavije.

Za ukupno stvaralaštvo u satiri nagrađen je Ilija Marković iz Novog Sada (Srbija), a za ispoljenu kreativnost u satiri Vesna Denčić iz Beograda (Srbija), Veljko Rajković iz Podgorice (Crna Gora) i Ekrem Macić iz Konjica (BiH), dok su za ispoljenu kreativnost u poeziji nagrađeni Lidija Pavlović Grgić iz Mostara (BiH) i Miroslav Kirin iz Siska (Hrvatska).

Ostali dobitnici ove književne nagrade dolaze iz: Rumunije, Libana, Maroka, Egipta, Alžira, Kine, Iraka, Francuske, Turske, Sirije, Albanije, Jordana, Hrvatske, SAD, Južnoafričke Republike, Singapura, Norveške, Belgije, Češke, Nemačke, Meksika, Australije, Palestine i Bugarske.

Kako je planirano u julu će biti objavljen Godišnji zbornik sa izborom iz stvaralaštva nagrađenih autora na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , . Забележите сталну везу.