Уручење награде Београдског афористичарског круга

БАКНаграда Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама у 2012. години на српском говорном подручју биће уручена добитнику Александру Чотрићу (47), сатиричару из Београда, за збирку афоризама „Померање памети“ (Агора, Зрењанин, 2012), у среду 27. марта, од 12 часова у Удружењу књижевника Србије (салон на првом спрату), у Француској 7.

Збрика „Померање памети“ садржи око 500 афоризама који су настајали од 2008. до 2012. године. Неки афоризми из књиге уврштени су у антологије светског, европског и балканског афоризма које су протеклих година објављене у САД, Русији, Пољској, Словенији, Румунији, Македонији, Бугарској и другим државама. Поједини афоризми објављени су новинама и часописима у Србији и земљама региона.

Лауреату ће бити уручена Плакета БАК-а и новчани износ награде, чији је покровитељ Компанија „Моззарт“ из Београда.

На свечаности ће говорити председник жирија Београдског афористичарског круга Александар Баљак, Зоран Пухач, представник покровитеља и добитник признања.

У жирију, који је прочитао 32 књиге пристигле на конкурс, објављене у Србији, БиХ, Црној Гори и Румунији, налазили су се и Витомир Теофиловић и Милан Бештић.

У најужем избору за ову награду биле су књиге Зорана Ранкића, Ранка Гузине, Србе Павловића и Јове Николића.

Председник Београдског афористичарског круга Александар Баљак уручиће у УКС-у и чланске карте новим члановима Београдског афористичарског круга – Зорану Ранкићу из Београда, Мирославу Средановићу из Београда, Зорану Станојевићу из Минхена и Горану Мракићу из Темишвара.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , , , . Забележите сталну везу.