Конкурс за карикатуре и стрипове на тему „Србија и ЕУ“

ЕУ - СрбијаДелегација Европске уније у Србији и Информациони центар ЕУ поводом прославе Дана Европе отворио је конкурс за карикатуре и стрипове на тему „Србија и ЕУ“ за све карикатуристе и цртаче стрипа, професионалце и аматере старије од 16 година.

Како је саопштено, конкурс је отворен јуче а аутори своје ставове и виђења о односима између Србије и ЕУ могу послати до 18. априла. Тема је намерно нерестриктивна како би се уметницима омогућило да се кроз радове слободно изразе о статусу Србије и њеним односима са ЕУ, једина ограничења су правно обавезујући стандарди и неприхватљивост говора мржње.

О победницима ће одлучити жири који чине три позната српска карикатуриста и цртача стрипа: Предраг Кораксић Цораx, Марко Сомборац и Александар Зограф, заједно са по једним представником Делегације ЕУ, Информационог центра ЕУ и Канцеларије Владе Србије за европске интеграције.

Победници ће бити проглашени 20. априла а радови ће бити изложени 9. маја на Дан Европе на пријему у Кинотеци. Награде ће бити уручене 10. маја, на отварању изложбе 20 изабраних радова пристиглих на конкурс у Информационом центру ЕУ, у холу Дому омладине Београда.

Прва награда је путовање у Париз и Каен, уз посету париској Фондацији „Карикатуристи за мир“ и Меморијалној поставци мировне карикатуре (у Каену), вредна више од 1000 евра.

Друга и трећа награда су таблет рачунари. За све финалисте обезбеђени су поклони у виду материјала за цртање као и пригодни поклони држава чланица.

У оквиру Европске недеље у Србији изложба „Србија и ЕУ“ гостоваће 14. маја у Сомбору и 19. маја у Лесковцу.

(Танјуг)

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , . Забележите сталну везу.