Књига афоризама Бојана Љубеновића о љубави

Бојан Љубеновић - Љубав за понетиБеоград, 17. март – У издању младе, али веома ангажоване београдске издавачке куће „Биндер“, појавила се нова књига Бојана Љубеновића (1972), под називом „Љубав за понети“. Реч је збирци афоризама и прича на тему заљубљивања, љубави, брака, прељубе…

Бојан Љубеновић је наш познати сатиричар, аутор рубрике „Трн“ у „Вечерњим новостима“ и уредник рубрике „Хумор“ у истом листу, а ово је његова пета књига афоризама.

Књига, са поднасловом „Афордизијаци“, садржи око 160 љубавних афоризама и четири „бонус“ приче, које на духовит начин говоре о савременим мушко-женским односима.

Поред осталих, у књизи су и следећи афоризми:

„Љубите се! Љубав на уста улази.“

„Поједине жене морале би тражити дозволу за ношење своје лепоте. Не могу се тек тако појављивати на улицама и угрожавати нам животе!“

„Ако се искрено волите немојте причати о томе. Љубав ништа тако сигурно не убија као речи.“

„Дошло је пролеће. У Србији су процветале – жене…“

„Жали се један мушкарац. Откад сам се оженио, имам надгледану независност.“

„Један познати пар би да се разведе, али никако да нађе слободан термин на телевизији.“

Илустарцију за насловну страну урадио је чувени карикатуриста Тошо Борковић.

О овој књизи и њеном аутору уредница едиције „Осма сила“ Весна Денчић је написала: „Иако поетика Бојана Љубеновића на тренутак подсећа на свима драгог Душка Радовића, истовремено не негира Љубеновићеву аутентичност и њему својствену топлину којом прожима сваку мисао. Ако је у неким опскурним временима било опасно писати афоризме о политици, данас као да је опасно писати о љубави! Сав тај мачизам, борба за моћ, власт, славу, потиснула је емотивност. А Бојан Љубеновић чак и када се поиграва тим тананим нитима, чини то чистог срца, са пуно духа и жеље да позитивна енергија проструји, и учини нас оним што јесмо – људска бића“.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , . Забележите сталну везу.