Књига Чотрићевих прича објављена у Пољској

Aleksandar Čotrić - Zapiski s posiedzeniaБеоград, 28. фебруар – У Пољској је објављена књига хумористичко-сатиричних прича београдског књижевника Александра Чотрића (Лозница, 1966). У књизи под насловом „Записи са заседања“ (Zapiski s posiedzenia), налази се 71 изабрана прича које говоре о стварности Србије, виђеној из угла аутора који је и сатиричар и посланик у Скупштини Србије.

Предговор је написао познати пољски књижевник Тадеуш Лира Слива, који у Чотрићевим причама због присутности парадокса, алузије, ироније и хумора, налази сличност са делима славног прозаисте и драмског писца Славомира Мрожека.

„Чотрић је оштар критичар апсурдног света политике и мислим да ће кратке приче српског ствараоца бити популарне међу пољским читаоцима и књижевним критичарима“, истиче Тадеуш Лира Слива.

Приче нашег аутора изабрала је и на пољски језик превела Олга Лалић Кровицка, а књига је објављена у граду Кросно, у издању издавачке куће „Хемиграфија“ (Chemigrafia).

Ово је друга књига Александра Чотрића објављена у Пољској, пошто су 2011. године на језику Станислава Јежија Леца објављени његови афоризми у збирци „Црна књига“ (Czarna ksiega).

УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
СЕКЦИЈА САТИРИЧАРА

Овај унос је објављен под Књиге и означен са , , . Забележите сталну везу.