Драмићанину Вибова награда за младе афористичаре

Владимир ДрамићанинВладимир Драмићанин из Београда овогодишњи jе добитник Вибове награде листа „Политика“ за наjбољег афористичара до 35 година, саопштио jе данас жири.

Oдлуку jе донео жири у саставу: сатиричар Драгутин Mинић Kарло (председник), генерални директор „Политике“ Зефирино Граси, уредник у „Политици“ Петар Mићковић и сатиричари Aлександар Чотрић и Ненад Вучетић.

Награда ће добитнику бити уручена на годишњицу рођења Владимира Булатовића Виба (1931-1994), 8. марта у просториjама „Политике“.

Признање се састоjи од плакете и новчаног износа од 50 хиљада динара и додељуjе се од 1994. године младим писцима за њихов допринос новинскоj и књижевноj сатири.

Владимир Драмићанин jе рођен 1982. године у Београду. Пише романе, сатиричне приче и афоризме. Уредник jе хумора и сатире у издавачкоj кући „Aрте“.

Aутор jе романа „Ђавољи рукопис“ (2011), збирке афоризама „Да човек не поверуjе!“ (2012) и коаутор збирке афоризама „Mаратон на кратке стазе“ (2012).

Члан jе друштва сатиричара „Бранислав Нушић“, сарадник Радио Београда, обjављуjе у „Вечерњим новостима“, „Политици“ и електронском часопису за сатиру „Eтна“.

Заступљен jе у антологиjи афоризама о медиjима „Горки мед медиjа“ и афоризама о спорту „Дриб¬линг духа“, као и у антологиjи српске књижевности „Пегаз“.

(Танјуг)

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , . Забележите сталну везу.