Конкурс за алманах афористичара „Афотека 2“

КУА АРТИЈАКњижевно-уметничка асоцијација „Артија“ и интернет сајт „Лига духовитих“ расписују конкурс за учествовање у издавању алманаха афористичара под називом „Афотека 2“.

Потребно је послати 50 афоризама на неком од језика бивших југословенских република до 1. маја 2013. године на и-мејл адресе: artija.kua@gmail.com и ligaduhovitih@ligaduhovitih.com, од којих ће бити направљен ужи избор од по 15 афоризама. Афоризми могу бити објављивани у ауторским књигама или другим издањима. Тема афоризама није одређена. Приређивачи алманаха задржавају право одабира афоризама о чему ће аутор бити обавештен и на основу тога одлучити да ли коначно жели да учествује. Уз афоризме послати и краћу биографију.

Партиципација за учествовање у алманаху је 2.300,00 динара (или у противвредности око 20 евра). Уплате се врше до 17. маја 2013. године. Минимум одабраних аутора је 30 да би се измирили сви трошкови припреме и штампања у тиражу од 500 примерака на око 100 страна формата А5 са пластифицираним корицама у боји. У случају да има више аутора број страна биће повећан. Приређивачима остаје 100 примерака за презентовање алманаха, а свако од аутора добија пропорционалан број од преосталих 400 примерака. Аутори ван Србије накнадно сносе трошкове поштарине.

Уједно се позивају илустратори и карикатуристи да се прикључе илустровању алманаха и њима ће припасти по 2 до 5 примерака, у зависности од броја пријављених аутора.

Аутори који буду учествовали у издавању овог алманаха афористичара могу у свом месту живљења у сарадњи са локалним организацијама и другим заступљеним ауторима организовати промоцију, а Књижевно-уметничка асоцијација „Артија“ ће заинтересованим организацијама послати званичан допис.

Уплате партиципација вршиће се на жиро-рачун Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“ (ул. Милована Глишића 28, Параћин) 160-370483-53 (Banka Intesa) уз сврху уплате „Партиципација за алманах Афотека 2″. (Изглед попуњене уплатнице налази се у додатку конкурса.) Уплата партиципације аутора који живе ван територије Србије и преузимање примерака књиге извршиће се по договору.

Конкурс за први алманах афористичара под називом „Афотека“, објављен 2012. године, успешно је завршен. У књизи се нашло 29 аутора са по 15 афоризама, као и радови двојице карикатуриста. Књига је представљена у више штампаних и електронских медија на простору бивше Југославије уз пет промоција у Србији и Македонији. Промотивни спот Алманаха афористичара „Афотека“ на линку: http://youtu.be/5IEVqYsi0d8

Приређивачи алманаха афористичара су: Владица Миленковић, сатиричар и заступник КУА „Артија“; Горан Радосављевић, сатиричар, власник и уредник интернет сајта „Лига духовитих“; и, Миодраг Стошић, хумориста и сатиричар.

Издавачи и приређивачи задржавају право објављивања афоризама и карикатура у штампаним и електронским медијима ради промовисања књиге „Алманах афористичара – Афотека 2“.

Званични интернет сајт Књижевно-уметничке асоцијације „Артија“: kua.artija.net
Интернет сајт „Лига духовитих“: ligaduhovitih.com

Афотека 2 - налог за уплату

Овај унос је објављен под Конкурси и означен са , , , . Забележите сталну везу.