Михаило Прудник победник конкурса за кратку причу „Алеко“

Алеко Константинов

Алеко Константинов

Украјински писац Михаило Прудник овогодишњи је победник Међународног конкурса за кратку причу „Алеко“ за 2012. годину, саопштила је Општина Свиштов у Бугарској. Награда му је додељена за његову причу „Ми знамо то!“ и уручена је лауреату на свечаности одржаној у Свиштову 12. јануара.

На конкурсу је учествовало 78 радова, 92 аутора из 20 земаља, укључујући Украјину, Русију, Бразил, Хрватску, Србију, Кину, САД, Белорусију, Македонију, Албанију, Црне Гору, Јерменију и Бугарску.

Међународно такмичење за кратку хумористичку причу „Алеко Константинов“ датира од 1966. Досадашњи лауреати су били писци, попут Неси Азис, Ериха Кастнера, Хајнриха Бела, Бориса Јегорова, Ерскина Колдвела, Вилијама Саројана, Морис Дрио… Од 1995. године конкурс организује Међународна фондација „Алеко Константинов“ из Свиштова и редакција сатиричног часописа „Стршел“ из Софије.

Последњих неколико година победници међународног конкурса „Алеко“ били су Георги Данаилов, Ефтим Проевски, Моимир Грол, Јасмина Поинт, Лиев Каида и други.

Српски хумориста Александар Чотрић добио је награду „Алеко“ за 2011. годину.

Овај унос је објављен под Дешавања, Конкурси и означен са , , , . Забележите сталну везу.