Промоција антологије српског афоризма за децу

Раздељак - Антологија српског афоризма за децуУ среду, 5. децембра ове године, од 12 часова биће одржано прво представљање Антологије српског афоризма за децу „Раздељак“ у библиотеци београдске основне школе „Дринка Павловић“, Косовска 19.

На промоцији ће говорити представница издавача, Завода за уџбенике Невена Витошевић, рецензенти Витомир Теофиловић и Слободан Станишић и приређивач Антологије Александар Чотрић.

У програму ће учествовати и карикатуриста Тошо Борковић, кантаутор Александар Филиповић Алфи и афористичари који су заступљени у Антологији.

У Антологији српског афоризма за децу налази се око 700 афоризама 77 аутора који су живели и стварали у распону од сто осмдесет година, почев од Јована Јовановића Змаја (1833-1904), до најмлађег аутора Станислава М. Томића, рођеног 1986. године.

У Антологији се, поред осталих, налазе афоризми за најмлађе које су написали Душан Радовић, Бранислав Црнчевић, Ранко Гузина, Раде Јовановић, Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Милован Витезовић, Александар Баљак и други аутори.

Антологију је илустровао Младен Ољача.

Промоција ће бити одржана пред око стотину учесника седмог и осмог разреда школе „Дринка Павловић“.

Овај унос је објављен под Дешавања и означен са , , . Забележите сталну везу.